Det Perfekte Bokomslaget

Det Perfekte Bokomslaget


Hvordan har du lyst til at boken din skal se ut? Uansett om boken gis ut som e-bok eller papirbok er bokomslaget det ansiktet den møter verden med.

Bokomslaget er det første den potensielle leseren din ser. Det skal kommunisere hva boken handler om, og lokke leseren til åpne boken. «Ikke døm boka etter omslaget», heter det. Men det stemmer ikke helt. Hjernen vår gjør seg opp en mening uhyre raskt, og har den først satt en merkelapp på noe, er det vanskelig å fjerne den igjen. Coveret er et visuelt utrykk for hva boken handler om – og setter en stemning.

Jeg kjøper vanligvis en bok fordi

  1. Noen har anbefalt den
  2. Det er boken til en av mine favorittforfattere
  3. Den fanget blikket mitt, enten i bokhandelen eller i en nettbutikk

Det gode bokomslaget handler om det siste scenariet. Her har du brukt måneder, kanskje år på å skrive en bok. Det er litt for ergerlig hvis det skal glippe på coveret.

Her er noen tips til hvordan du kan finne temaet for ditt perfekte omslag:

  • Oppsummer boken i én til tre setninger
  • List opp de 30 første ordene du kommer på som du assosierer med boken din
  • Gå inn i en bokhandel og ta en titt på noen av de tusenvis av bøkene som står i hyllene. Hvilke bøker får du lyst til å lese? Hvilke bøker har du ikke lyst til å åpne opp en gang
  • Gå inn på en nettbokhandel og skroll gjennom noen av bøkene der. Hvilke bøker forteller deg umiddelbart hva de handler om?
  • Hvilke farger liker du – og hvorfor?
  • Hva er målet med boken?